Jornada de portes obertes - Coneix l'Obrador d'històries

Autor: Carme Ripoll
2016-09-22
Escrius? Vols escriure? T'agrada el cine? El teatre? Llegir?
Dissabte, 1 d'octubre, t'esperem a la Jornada de portes obertes de l'Obrador d'històries.
Podràs informar-te i fer un tast de les activitats i els tallers que oferim.
Seguir llegint

Guanya una plaça a un taller mensual i entrades a les activitats

2016-07-04
A quin llibre, film, obra de teatre o conte fan referència les imatges de la portada de l'agenda d'activitats?

Escriu a obradordhistories@gmail.com i digues els títols.
Entre els qui endevineu vuit títols, sortejarem una plaça a un taller mensual; i entre els qui n’encerteu un mínim de quatre, cinc entrades per a un monogràfic o Vermut amb tapa literària.


Seguir llegint

MISSIÓ PRODITOR

Autor: Carme Ripoll
2016-05-05
SÍRIUS 
Jeroni Marín Surroca
Editorial Gregal
197 pàgines (7 capítols)
Data de publicació: juliol, 2015


Jeroni Marín Surroca, nascut a Ripoll el 1973 és llicenciat i màster en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. És autor de dos llibres sobre història social i història industrial, un dels quals fou guardonada amb el premi Bonaplata 2006. És una persona completament lligada a la cultura on ha desenvolupat diverses tasques.

L’octubre de 2014 va publicar la seva primera novel·la, “El Maltès”, un thriller ambientat en terres toscanes. Encara no, un any més tard, surt publicada “Sirius”.
Seguir llegint

Baralla trencada

Autor: Carme Ripoll
2016-04-10
LA PUTA D’OROS
Elena Torres Girbau
Editorial Gregal 
451 pàgines
Data de publicació: 17/11/2015


Elena Torres Girbau, va néixer a Barcelona el 1958. Mestre de formació, ha estudiat història medieval a la Universitat de Barcelona. És una lectora impenitent amb una especial tirada pel que es considera gènere negre. Estem parlant d’una escriptora novella, “La Puta d’oros” és la seva òpera prima.

L’Elena, a través del pròleg, ens situa al mes de febrer del 1976 i ens descriu una pallissa a una noia a qui els agressors deixen per morta. Els testimonis de l’escena mostren la por que encara constrenyia la llibertat d’opinió de la població en aquells darrers temps de la dictadura.
Seguir llegint

Riure per a no plorar

Autor: Carme Ripoll
2016-04-04
MALPARITS!
Genís Sinca i Algué
Columna Edicions


De formació periodística, Genís Sinca i Algué, manresà de quaranta cinc any i autor de la novel·la “Malparits!”, es va llicenciar a la UAB en Ciències de la informació. Exerceix la seva professió portant la vida dura del freelance, (manera d’anomenar en els mitjans l’autònom) art que, es digui com es digui, és sempre difícil i penós de conrear.
No li han caigut mai els anells per guanyar-se la vida, tant fent de model publicitari (cal fer esment que el pollastre de la portada del seu llibre és ell en persona), de venedor d’apartaments turístics, de professor d’idiomes o d’altres feines més o menys ben pagades, guionista, màrqueting, etc. També ha fet diverses estades a l’estranger, aspecte que personalment trobo essencial per a qualsevol escriptor. Tot plegat li ha aportat experiències que sens dubte en un moment o altre es manifesten i continuaran apareixen  en els seus textos.
Seguir llegint

Dones universals però anònimes

Autor: Carme Ripoll
2016-03-24
TRES GUINEUS
Susagna Aluja i Font
Accèssit al 26è Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa – 2014
Pagès editors


És molt difícil comentar una obra que, malgrat no ser teva, la sents tan propera com si en fossis la padrina. He participat en el creixement i desenvolupament d’aquesta història com a companya del grup d’escriptura on es va gestar. Han passat uns quants anys i la retrobo ara com a novel·la breu que ha estat guardonada amb l’accèssit al 26è Premi literari Ciutat de Mollerussa i que ha publicat Pagès editors.
Seguir llegint

Tornen les estonetes de contes a l’Obrador d’històries!

Autor: Obrador d'històries
2014-05-12
CADA PRIMER DISSABTE DE MES, L'OBRADOR D'HISTÒRIES ORGANITZA UN VIATGE AL MÓN DE LA FANTASIA
DE LA MÁ DE LA BETI ALEMANY
La primera sessió d'aquest curs serà el 11 d'octubre de 2014 a les 11:30 del matí

Seguir llegint

Cayo Zapotillo

Autor: Carme Ripoll
2013-09-03
Feia dos anys i mig que vivíem a Guatemala quan es va organitzar l’excursió a Belize.
Belize havia estat una colònia anglesa des del 1862 fins al 1981, any en què l’ONU la va reconèixer com a país independent; Guatemala no va acceptar aquesta resolució fins al 1992. Quan nosaltres hi vam anar, no feia ni dos anys que aquest raconet de món gaudia d’independència i encara no havia estat reconegut pels guatemalencs.
Seguir llegint

I Premi de Narrativa Breu "HISTÒRIES I MEMÒRIA DE L'EIXAMPLE"

Autor: L'Associació de Veïnes i Veïns de l'Esquerra de l'Eixample i L'Obrador d'Històries
2013-06-27
L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNES I VEÏNS DE L’ESQUERRA DE L’EIXAMPLE i L’OBRADOR D’HISTÒRIES
convoquen:
I Premi Literari de Narrativa Breu: "HISTÒRIES I MEMÒRIA DE L’EIXAMPLE"
Seguir llegint

TENS UN E-MAIL DE LISBOA

Autor: Carme Ripoll Martinez
2013-01-16

En Joaquim mira, amb cara d’avorriment, la televisió. No s’imaginava pas que trobaria a faltar tant la Rosa. El so del telèfon avisa de l’arribada d’un missatge, l’obre i llegeix: “Tens un e-mail de Lisboa”. Corre cap a l’ordinador per  llegir-lo.

Estimat Joquim,
Aquí estic, asseguda davant de l’ordinador que té l’hotel a disposició dels hostes. He dubtat molta estona si escriure’t o no. No voldria que mal interpretessis aquest mail, però necessito dir-te quins són els meus sentiments mentre faig totes aquelles coses que m’hauria agradat fer amb tu. I també el que penso quan visito, un altre cop, els llocs on vam anar.
Només arribar, ens van conduir al mirador on va parar l’autocar del nostre viatge, São Pedro de Alcântara; el dia no era tan clar però la panoràmica era tan espectacular com sempre. Jo no he fet fotos –tu ja les havies fet totes l’any passat- i, mentre ens explicaven la història de la ciutat, els meus ulls s’omplien de Lisboa.
Tot seguit vam anar cap al tramvia que ens baixava fins al Rossio; potser tenies raó, és una turistada, però em feia il·lusió, i malgrat el preu, vaig pensar... No he estalviat prou tota la meva vida com per poder-me donar aquests petits capricis?

Seguir llegint

UN BALCÓ DEL RAVAL

Autor: Carme Ripoll Martinez
2011-01-01
—Mme. Capdevila, vous êtes de Barcelone. N’est ce pas? La inesperada pregunta la va sorprendre mentre es preparava un cafè. Amb la tassa a la mà i fent capcinejades assertives, es va dirigir cap el taulell on havia col·locat el munt d’historials dels alumnes. El curs estava a punt de començar. Volia saber qui eren abans d’enfrontar-s’hi. Mlle. Thibeau la va seguir per seure al seu costat. Ignorant els informes que la seva companya fullejava, va iniciar, entusiasmada, un monòleg en motiu de l’estada a Barcelona. No eren amigues íntimes, es tractaven de vostè i pel cognom. Es queien bé i compartien nombrosos moments perduts a la sala de professors. Congeniaven en les seves maneres d’ensenyar la llengua, una el francès i l’altra l’espanyol, intercanviaven idees i mètodes. La Mercè l’escoltava d’una orella distreta. Des de les olimpíades, estava acostumada a escoltar afalacs de la capital catalana, com si en fos la propietària. Ella els deia que ho desconeixia. —Il y a longtemps que je l’ai quittée! Ningú no li demanava com era que havia emigrat d’aquella ciutat que fascinava tothom, no els interessava la seva història. Ella tampoc no els l’hauria explicat. Una fotografia, artísticament feta, d’un balcó buit on destacaven uns geranis vermells, a tocar d’una canonada esquerdada, sobre la qual brostaven matolls als encaixos, es va interposar, de sobte, entre els seus ulls i el document que estava llegint. El pensament li va volar.
Seguir llegint